Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Από τη Γη στον Αρη σε 39 ημέρες;


Πηγή: Το Βήμα

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του διοικητή της ΝΑSΑ ότι ο βασικός στόχος τόσο της υπηρεσίας όσο και του ανθρώπου γενικότερα πρέπει να είναι πλέον μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη, εταιρεία την οποία ίδρυσε πρώην αστροναύτης ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει μια μηχανή η οποία θα επιτρέπει στα διαστημόπλοια να κάνουν το ταξίδι Γη- Αρης σε μόλις 39 ημέρες!

Με τα σημερινά μέσα, το ταξίδι στον Αρη διαρκεί περίπου έξι μήνες, έτσι αν ξεκινήσει σήμερα μια επανδρωμένη αποστολή για τον Αρη, μαζί με τον χρόνο διαμονής της στον Κόκκινο Πλανήτη θα χρειαστεί 14-16 μήνες για να ολοκληρωθεί η αποστολή. Η εταιρεία Αd Αstra Rocket Company του πρώην αστροναύτη Φράνκλιν Τσανγκ Ντίαζ ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει τη VΑSΙΜR, μια μηχανή όπου διάφορα άτομα (π.χ., άτομα του αερίου αργόν) θα θερμαίνονται τόσο πολύ ώστε να φθάσουν σε σημείο βρασμού και να μετατρέπονται σε πλάσμα, το οποίο θα δίνει τρομερή προωθητική ισχύ σε ένα διαστημόπλοιο.

Στη φωτογραφία, καλλιτεχνική απεικόνιση ενός διαστημικού σκάφους που διαθέτει μηχανή ιόντων, η οποία του επιτρέπει να αναπτύσσει πολύ μεγάλες ταχύτητες στο διαστημικό κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: