Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η μαγεία της Φυσικής

Ένα Post ολίγον καθυστερημένο.
Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009 στο φουαγιέ του Τμήματος Φυσικής και στο ισόγειο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ -(νοσταλγώ την πόλη, τη σχολή, τις παρέες, τα χρόνια)-,μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές/τριες του Τμήματος Φυσικής και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, μέλη και συνοδοιπόροι της ομάδας Physics Partizani προσπάθησαν και απέδειξαν ότι η Φυσική δεν είναι βαρετή και δεν απευθύνεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς.
Η εκδήλωση, εντάχθηκε στο πλαίσιο της φοιτητικής εβδομάδας του Νοεμβρίου, στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και στην προσπάθεια για ένα ανοικτό πανεπιστήμιο.
Όπως λέω και στους μαθητές μου: Η Φυσική είναι παντού!
Απολαύστε το video που ακολουθεί και ας ελπίσουμε παρόμοιες εκδηλώσεις που φέρνουν πιο κοντά τα παιδιά στην επιστήμη και στην σύνδεση της με καθημερινά φαινόμενα, να πραγματοποιούνται συχνότερα και από άλλους φορείς, καθώς επίσης και να υποστηρίζονται παρόμοιες πρωτοβουλίες και στην επαρχία όπου δεν υπάρχουν τμήματα Φυσικής από τα ΕΚΦΕ .
Υπόσχομαι να ανεβάσω και δυο video του Feynman που προσπαθώ να βάλω ελληνικούς υπότιτλους με την ομορφιά της φυσικής σκέψης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: