Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ψηφιακά βιβλία μαθηματικών και φυσικής σε σχολεία της Καλιφόρνια


Την αντικατάσταση των παραδοσιακών σχολικών εγχειριδίων με νέες ψηφιακές συσκευές στα σχολεία της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.
"Τα παιδιά όπως γνωρίζετε όλοι είναι εξοικειωμένα στις ημέρες μας να ακούν την μουσική τους μέσω ψηφιακών μηχανημάτων, να παρακολουθούν τηλεόραση μέσω του διαδικτύου, να παρακολουθούν ταινίες μέσω του διαδικτύου και να επισκέπτονται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook" δήλωσε ο Σβαρτζενέγκερ και συμπλήρωσε: "Τα σχολικά εγχειρίδια είναι παρωχημένα κατά τη γνώμη μου και δεν υπάρχει λόγος τα σχολεία μας να διδάσκουν στους μαθητές μας αυτά τα βαριά και ακριβά εγχειρίδια. Η Καλιφόρνια είναι το σπίτι της Σίλικον Βάλεϊ. Βρισκόμαστε στο παγκόσμιο σημείο των τεχνολογιών και της καινοτομίας ώστε να μπορούμε να τα καταφέρομε καλύτερα από αυτό".
Στην ανακοίνωση του γραφείου του Αμερικανού κυβερνήτη υπογραμμίζεται ότι η Καλιφόρνια που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία των ΗΠΑ θα είναι η πρώτη που ανέλαβε μία τέτοια πρωτοβουλία. Εξάλλου, το μέτρο αποτελεί τμήμα της πολιτικής του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ για μείωση του ελλείμματος της Καλιφόρνιας που υπολογίζεται στα 24 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς και για την εξεύρεση νέων πόρων.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=52742

Δεν υπάρχουν σχόλια: