Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Για ........Προβληματισμό

Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζουμε και εμείς οι καθηγητές. "Σερφάρωντας", στο καλό site του Φυσικού και συγγραφέα Γιώργου Παναγιωτακόπουλου (http://physiart.blogspot.com/) βρήκα το παρακάτω video. Το καταθέτω προς προβληματισμό. Πρέπει όλοι να ανταποκριθούμε στις αλλαγές που γίνονται τόσο γρήγορα.
Και το κυριότερο να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας για το τι θα αντιμετωπίσουν....
Αντιγράφω από το site του:
"NΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ επιτέλους μέσα από το λήθαργο της απραξίας μας, εμείς οι εκπαιδευτικοί και να δούμε πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα γύρω μας, πόσο βίαιες και ανατρεπτικές αλλαγές συντελούνται, πόσα πράγματα και δεξιότητες πρέπει να μεταδώσουμε στους μαθητές μας, πόσα πολλά πρέπει να αλλάξουν σε αυτά που κάνουμε, σκεφτόμαστε και λέμε στους μαθητές μας. ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ αποτινάσσοντας το καβούκι μας, τη φωλίτσα μας, να διώξουμε τα πασαλλάκια που βάζουμε γύρω μας οριοθετώντας την κυρίαρχη περιοχή μας, να δείξουμε ότι δεν κρυβόμαστε αλλά συνυπάρχουμε στις αλλαγές, τις επηρεάζουμε και τις επιζητούμε.
Και να υπενθυμίσουμε στους μαθητές μας ότι τίποτα δε γίνεται μόνο του, τίποτα δε χαρίζεται αλλά κατακτιέται, όχι με τη θαλπωρή του πέπλου της νιότης, με την ησυχία της οικογενειακής γαλήνης και με το σταύρωμα των χεριών, αλλά με αγώνα και προσπάθεια, έστω και αν αυτή συντάσσεται (προς το παρόν) με το σύστημα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ. Καιρός να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ."
Δείτε το. Αξίζει!!!!

1 σχόλιο:

Bilias είπε...

To video einai poly kalo!Afou omws oi gnwseis auxanode toso grigora pws mporei kapoios na isxiristei oti exei exeidikeusi panw se ena thema afou kata thn diarkia pou tha meletaei kapoies plirofories gia ayto autes tha allazoun sunexws?Mporoume telika na prolavoume thn texnologia?