Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Βραδιά Αστρονομίας στο Νεοχώρι ΆρταςΤην Παρασκευή 12 Ιουνίου ο Σύλλογος Αστρολάβος Αστρονομίας και Διαστήματος σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου πραγματοποίησε εκδήλωση που ξεκίνησε με παρουσιάσεις Αστρονομίας στους μαθητές το πρωί και ολοκληρώθηκε με αστρονομικές παρατηρήσεις το βράδυ της ίδιας μέρας.
Τηλεσκόπια στήθηκαν στην αυλή του σχολείου και  χαμογελαστά πρόσωπα ακολούθησαν τα βλέμματα της αρχικής έκπληξης. Μα πως να πιστέψουν ότι κοιτώντας τον ουρανό θα μπορούσαν να δουν τους δακτύλιους του Κρόνου, το Δία με τους τέσσερις δορυφόρους ευθυγραμμισμένους, την Αφροδίτη τόσο λαμπερή, πατώντας στη γη; Κι όμως γύρισαν το βλέμμα στον ουρανό και μέσα από τα τηλεσκόπια με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγου είχαν μια εμπειρία που ένιωθες πως ήθελαν και θέλουν να την ξαναζήσουν.
Τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους έφυγαν με ένα χαμόγελο στα χείλη. Και εμείς γιατί αρχίσαμε να βάζουμε το μικρόβιο της Αστρονομίας και σε άλλους. 
Ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος της Άρτας τώρα ξεκίνησε και κάνει τα πρώτα του βήματα, αλλά υπόσχεται να συνεχίσει την προσπάθεια να μας κάνει να θέλουμε και να γυρίζουμε το βλέμμα προς τον ουρανό. 
Όπως είπε και ο Όσκαρ Ουάιλντ : "όλοι βρισκόμαστε στον ίδιο βούρκο, απλά κάποιοι κοιτάζουμε στον ουρανό."

Δεν υπάρχουν σχόλια: