Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση " ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΠΟΥΖΟ"Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Φροντιστηρίου και του Εργαστηρίου Πληροφορικής Αστρολάβος,  «Συνάντηση με το Γιάννη Καλπούζο» στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογκού Συλλόγου Σκουφά. Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές κυρίως, ο Γιάννης Καλπούζος μίλησε για τη γλώσσα, τη γραφή, το βιβλίο, την ανάγνωση και το ιστορικό μυθιστόρημα, ανοίγοντας κυρίως δημιουργικό διάλογο μαζί τους.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με τρομερό ενδιαφέρον, για σχεδόν δυο ώρες το συγγραφέα, να τους αναλύει τον τρόπο γραφής ενός μυθιστορήματος, βλέποντας εικόνες της παλιάς Άρτας, και απαντώντας σε συχνές ερωτήσεις του για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής. Το ταξίδι στην Άρτα της τουρκοκρατίας, στην Άρτα της συνύπαρξης των διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών,  τελείωσε με ένα ποίημα του Γιάννη Καλπούζου, που εγκωμίαζε την προσπάθεια προσέγγισης διαφορετικών ανθρώπων, και με την παραίνεση στα παιδιά, να ανακαλύψουν τα κρυμμένα ταλέντα τους και να τα αξιοποιήσουν.

Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση του συγγραφέα για την προσφορά του στα γράμματα, και της κυρίας Αθηνάς Ευλογημένου, ιδρυτικού μέλους του Φροντιστηρίου, για την προσφορά της στη Φροντιστηριακή Εκπαίδευση και την απαράμιλλη προσήλωση της στον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού.

Ακολούθησε  κοπή πίτας για το νέο έτος και τα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας του φροντιστηρίου με κρασί, εδέσματα και αναψυκτικά, ενώ ακούγονταν τραγούδια σε στίχους του Γιάννη Καλπούζου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: