Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

For the Love of Physics

Κοιτάζω την ημερομηνία της τελευταίας ανάρτησης και μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό, εγκατάλειψη. 
Το blog αυτό δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες παρουσίασης διαφορετικών πραγμάτων που έχουν σχέση με τη Φυσική, ξέχωρα από τις ασκήσεις και τα διαγωνίσματα αλλά κατέληξε να παραμένει εκεί αδρανές, εγκαταλελειμμένο για πολύ καιρό. 
(Αδράνεια... Τρομερή ιδιότητα..... της ύλης. )
Νομίζεις ότι δε θα ξαναγράψεις, δε θα προσθέσεις ξανά κάτι ... και θα το αφήσεις να σβήσει........
Και ξαφνικά βλέπεις ένα video με την τελευταία διάλεξη του Walter Lewin από το MIT και αντιλαμβάνεσαι τι εστί διδασκαλία Φυσικής σε υψηλό επίπεδο. Και θέλεις να το παρουσιάσεις, θέλεις να το δείξεις, να το διαδόσεις,  F O R   T H E    L O V E    O F             P H Y S I C S. 
Γιατί θέλεις να παρακολουθείς να εκτελεί τα πειράματα ένας ακούραστος και ενθουσιώδης (κάποιοι θα έλεγαν ....ηλικιωμένος αλλά δε φαίνεται καθόλου στην τάξη...) δάσκαλος που στο τέλος αναφωνεί .... I told you Physics works !!! ( 18:26), Physics works and i'm still alive......(27:30)
Αυτό είναι η Φυσική. 
Θεωρητική πρόβλεψη και ύστερα πειραματική επαλήθευση.

Η διάλεξη αυτή, είναι η τελευταία του διάλεξη, στην οποία παρουσιάζει όλα τα πειράματα που πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο διδάσκοντας Φυσική στο ΜΙΤ. Είναι φορτισμένη συγκινησιακά και αυτό φαίνεται όταν την κλείνει (κάπου στα 45:55) με δάκρυα στα μάτια, ενώ το πλήθος όρθιο χειροκροτεί......

Αξίζει να δείτε όλο το video, αλλά σίγουρα πρέπει να δείτε τα πειράματα και το τέλος . Αποτελεί Έμπνευση για μαθητές και καθηγητές. 

Επανεκκίνηση ..... 



Υπάρχουν και οι υπότιτλοι αλλά πολύ λίγο βοηθάνε.






Δεν υπάρχουν σχόλια: