Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Φέρτε την επανάσταση στην εκπαίδευση!

Σερ Κεν Ρόμπινσον: Φέρτε την επανάσταση στην εκπαίδευση!

Η παρούσα ομιλία από τον Σερ Κεν Ρόμπινσον, είναι συνέχεια της προηγούμενης με τίτλο το σχολείο σκοτώνει τη δημιουργικότητα που μπορείτε να τη δείτε ξανά εδώ.

Σε αυτήν την καυστική και συγχρόνως διασκεδαστική ομιλία,ο Σερ Κεν Ρόμπινσον, συνεχίζοντας την απίθανη ομιλία που έδωσε στο TED το 2006,συνηγορεί υπέρ της δραστικής αλλαγής που πρέπει να γίνει από τα σχολεία που παρέχουν τυποποιημένη μάθηση σε αυτά που κάνουν εξατομικευμένη διδασκαλία,δημιουργώντας τις συνθήκες όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν τα ταλέντα των παιδιών . Γρήγορες και καυστικές ατάκες που ακούγονται στα αυτιά μας  ως οι αιτίες και για κάποια άλλη κρίση (οικονομική) που περνά η δικιά μας χώρα. Μιλάει στην αρχή για την κλιματική κρίση και λέει  πως δε είναι μόνο μια κρίση φυσικών πόρων, αλλά και  μια κρίση ανθρώπινων πόρων. Πιστεύω, λέει, πως δεν αξιοποιούμε τα ταλέντα μας. ..........Και για αυτό υπεύθυνη είναι η εκπαίδευση. Για αυτό δε χρειαζόμαστε μια αναθεώρηση του μοντέλου της εκπαίδευσης, αλλά μια επανάσταση στην εκπαίδευση.

Δείτε και απολαύστε και αυτή την ομιλία του. Δε ξέρω αν θα συμφωνήσει κάποιος πλήρως, αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω που μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί του.

Υπάρχουν ιδέες από άλλες εποχές που τις θεωρούμε δεδομένες και  μας σκλαβώνουν..... Χρειαζόμαστε κάτι νέο, μια επανάσταση στην εκπαίδευση....




Βάλτε και ελληνικούς υπότιτλους: subtitles available in: >>> Greek

Δεν υπάρχουν σχόλια: